StarFormer IntimaWave
Lečenje inkontinencije

Rešenje za sve vrste ženske i muške urinarne i fekalne inkontinencije

Šta je StarFormer IntimaWave

Velika novost u poliklinici NovaMed je StarFormer IntimaWave, najnovija Fotonina inovacija – magnetska stimulacija visokog intenziteta (HITS – high intensity Tesla magnetic stimulation), koja omogućava brzo i jednostavno jačanje mišića dna karlice bez ikakvog napora. Jača sve strukture tih regija i time rešava mnoge probleme koji proističu iz slabljenja tog dela tela, a istovremeno jača i trbušne i glutealne mišiće.

Tretman StarFormer IntimaWave koristi neinvazivnu, tzv. HITS (high intensity Tesla magnetic stimulation) tehnologiju za selektivno ciljanje mišićnog tkiva te pruža jačanje, toniranje i učvršćivanje mišića dna karlice i time leči urinarnu inkontinenciju – omogućava brzo jačanje mišića karličnog dna bez napora – kao da sami radite Kegelove vežbe, ali 50.000 puta, ne samo deset, koliko inače radimo.

Magnetna stolica je rešenje za terapiju svih vrsta ženske i muške urinarne i fekalne inkontinencije.

Kako izgleda tretman na magnetnoj stolici?

Tokom tretmana pacijent ostaje odeven i sedi na udobnoj IntimaWave fotelji s ugrađenim aplikatorima u sedalnom delu i naslonu. Magnetski aplikatori u fotelji potiču kontrakciju mišića u celom području karličnog dna, ali i donjeg dela leđa, što dovodi do povećanja mišićne snage. Rezultat je ublažavanje nekontroliranog ‘oticanja’ urina.

 

IntimaWave je nežan je i brz, te za tretman nije potrebna priprema pacijenta.

 

Magnetni impulsi bezopasno prolaze kroz pacijentovu odeću, kožu i kost, dosežući inače nedostupno tkivo. 

 

Terapija je potpuno neinvazivna, bezbolna i nema nuspojave, a tretman traje 20 minuta.


Preporuka je da se, u zavisnosti od težine i vrste problema, radi ukupno 6-8-10 ili 12 tretmana (po dva puta nedeljno) te da se po potrebi i proceni lekara serija tretmana nakon nekog vremena ponovi.
Konsultacija ginekologa ili urologa je obavezna radi određivanja programa za Vas.

Ne dozvolite da Vam se neprijatnost desi nikada više!

Povratite kontrolu i samopouzdanje uz StarFormer IntimaWave terapiju za urinarnu inkontinenciju – zakažite svoj termin danas!

Ključne prednosti IntimaWave magnetne stolice

 

 
 • Sigurno, brzo i jednostavno jačanje mišića

 • Neinvazivni tretman

 • Visoka uspešnost i zadovoljstvo pacijenata

 • Nije potrebna prethodna priprema

Koje su indikacije za primenu magnetne stolice StarFormer® IntimaWave®:

 • Nevoljno oticanje urina pri naporu (stres urinarna inkontinencija)– ukoliko imate problem sa oticanjem urina pri kašljanju, kijanju, skakanju, nekad čak i hodanju. Obično otiče mala količina urina, ali kako vreme odmiče, moguće je da otiče sve više i više. 

 • Urgentno oticanje urina (urgentna inkontinencija)– da li imate osećaj da morate odmah mokriti i da ne možete odložite mokrenje? Nagon za mokrenje može krenuti kada se pusti voda, pere suđe ili samo se pomisli na mokrenje. Često je povezan sa tzv sindromom preaktivna bešika.

 • Mešana urinarna inkontinencija (pri naporu i urgentna)– kombinovano oticanje urina pri naporu i osećaja da se mora mokriti čim se čuje voda ili pomisli na mokrenje.

 • Oporavak karličnog dna posle porođaja– moguće je da, prilikom porođaja, dođe i do opuštanja pa i mikropovreda i ozleđivanja mišića karličnog dna. Vežbanje karličnog dna pomaže da se smanji rizik od spuštanja bešike i razvoja nevoljnog oticanja urina, nakon vaginalnog porođaja kao i carskog reza

 • Rehabilitacija mišića karličnog dna posle operacija– posebno ako je došlo do povreda ili operacije u regiji karličnog dna potrebno je raditi na snazi mišića.

 • Fekalna inkontinencija– nevoljno oticanje stolice, nakon trauma ili operacija, odnosno nekih neuroloških poremećaja.

 • Hronični prostatitis– terapija magnetnom stolicom deluje vrlo uspešno na rešavanje ovog zapaljenskog procesa lokalizovanog u prostati koji je vrlo čest. Nakon pedesete godine retko se može naći muškarac bez zapaljenja prostate, uz manje ili više izražene simptome bola, pritiska i neprijatnosti u donjem delu trbuha, predelu između skrotuma i anusa i donjem delu leđa, praćenim problemom erekcije.

 • Erektilna disfunkcija– nemogućnost postizanja i održavanja erekcije dovoljne za seksualni odnos. Magnetnom stolicom možemo da delujemo na organske faktore erektilne disfunkcije i da pomognemo.

Mnoge žene i muškarci godinama pokušavaju bezuspešno da reše probleme koji značajno utiču na kvalitet života. Ukoliko ste i vi jedni od njih znajte da rešenje postoji, i što je najvažnije – neinvazivno je, bezbolno i veoma efikasno.

Scroll to Top